A Markham & Read bejelentette, hogy a szövetségi esküdtszék 600000 USA dollár összegű kártérítést ítélt meg az Orange megyei üzletember számára

BOSTON–(BUSINESS WIRE)–A Markham & Read bejelentette, hogy a szövetségi esküdtszék 600000 USA dollár összegű kártérítést ítélt meg az Orange megyei üzletember, Bruce Cahill számára, miután bűnösnek találta Paul P. Edalatot a Cahill terhére elkövetett csalásban és rágalmazásbanA büntető kártérítéssel kapcsolatos meghallgatás időpontját augusztus 22-re tűzték ki, azt az ítéletet követően, mely elmarasztalta Edalatot a Pharma Pak, Inc. befektetői terhére elkövetett csalás, illetve a Cahill terhére elkövetett rágalmazás bűntettében.

A bostoni székhelyű ügyvédi iroda, a Markham & Read ma bejelentette, hogy a Bruce Cahill és tsai. és Paul Pejman Edalat és tsai. közti perben (az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Bírósága, ügyszám: 8:16-cv-00686), a szövetségi esküdtszék azt az ítéletet hozta, hogy Edalat szándékosan rosszhiszeműen nyomást gyakorolva becsapta Cahillt, a Pharma Pak, Inc. korábbi vezérigazgatóját. Cahill állítása szerint Edalat több mint egy éven keresztül lejárató kampányt folytatott ellene internetes közösségi oldalakon.

Az esküdtszék 600000 USA dollár összegű kártérítést ítélt meg Cahillnak, és úgy határozott, hogy Edalat büntető kártérítés fizetésére köteles. Augusztus 22-én kerül sor arra a meghallgatásra az Amerikai Egyesült Államok Kaliforniai Központi Kerületi Bíróságán (Santa Ana körzet), amelyen meghatározzák a büntető kártérítés összegét.

Az esküdtszék döntése szerint Edalat ugyanakkor köteles kártérítést fizetni a Pharma Pak befektetőinek, név szerint Greg Cullennek, Ron Franconak és Shane Scottnak is.

„Örömünkre szolgál, hogy az esküdtszék egyértelműen elmarasztalta Paul Edalatot, és a közösségben már régóta jó hírnévnek örvendő Bruce Cahillnek adott igazat” – mondta el John J. Markham, a Cahill és a Pharma Pak befektetőinek ügyvédje. „Az ítélet és a megítélt kártérítés egyértelmű bizonyítéka annak, hogy Cahill urat a bíróság teljes mértékben tisztázta Edalat gátlástalan vádaskodása és rágalmai alól, a többi befektetőhöz hasonlóan, akiknek a bíróság megítélése szerint Edalat szintén kárt okozott.”

A tárgyalás folyamán Markham és Bridget A. Zerner ügyvéd tárgyi bizonyítékkal és tanúvallomásokkal támasztotta alá, hogy Edalat a Pharma Pak értékére, szellemi tulajdonára, meglévő ügyfélkörére és potenciális új ügyfeleire vonatkozó kijelentésekkel Cahillt, Cullent, Francot, Scottot és másokat arra vett rá, hogy összesen több mint 4 millió USA dollárt fektessenek a vállalatba.

A bírósági eljárás során az esküdtek közvetlen bizonyítékot kaptak arról, hogy az Orange megyei születésű Edalat, aki korábban hivatalosan csődöt jelentett be Dél-Kaliforniában (az Amerikai Egyesült Államok Csődbírósága, ügyszám: 8:14-bk-14529-TA), és akit az Amerikai Egyesült Államok Kaliforniai Központi Kerületi Bírósága 2014-ben „véglegesen eltiltott … mindennemű étrendkiegészítő közvetlen vagy közvetett gyártásától, készítésétől, csomagolásától, címkézésétől, raktározásától és forgalmazásától” (az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Bírósága, ügyszám: SACV 14-01759-JLS), a befektetésként biztosított összegeket Las Vegasban szerencsejáték-tartozások visszafizetésére és egyéb luxuskiadások fedezésére fordította. Az esküdtek áttekintettek számos Edalat által a Pharma Pak korábbi vezérigazgatójának magánéletére vonatkozóan a különféle közösségi oldalakon közzétett bejegyzést is, melyek a Cahill úr által a bíróságon tett azon kijelentések alapjául szolgáltak, miszerint Edalat megkísérelte lejáratni őt, miután a szövetségi bíróságon pert indított ellene.

Továbbá az esküdtszék Edalat vádlott-társát, Olivia Karpinskit, szintén kötelezte 11000 USA dollár összegű kártérítés megfizetésére Cahill számára az internetes közösségi oldalakon általa közzétett rágalmazó kijelentésekért.

A tárgyalás folyamán az esküdtszék meghallgatta egy irvine-i rendőrtiszt vallomását, aki szerint Karpinski megkísérelte magát szexuális bántalmazás áldozatának feltüntetni. Karpinski 2016. október 13-án, egy nappal azelőtt, hogy tanúvallomást tett az ügyben, megjelent az Irvine-i Rendőrségen, és bejelentést tett (Irvine-i Rendőrség, Kalifornia, iratszám: 16-15720), miszerint „zaklatták”, majd két órával később visszatért a rendőrőrsre, és bejelentését kiegészítette szexuális bántalmazásról szóló bejelentéssel. A rendőrségi jegyzőkönyv szerint a rendőrtiszt elmagyarázta Karpinskinek, hogy a beszámolója alapján az eset nem minősül szexuális bántalmazásnak, és megkérdezte, miért várt 11 hónapig a bejelentésével. Karpinski korábban már tett közzé hamis állításokat Instagram oldalán, miszerint Cahill szexuálisan bántalmazta őt, és ezek az állítások több hónapig láthatóak maradtak a Karpinski Instagram oldalára látogatók számára.

„Több mint 30 éve vagyok jótékonysági tevékenységet is végző becsületes, sikeres vállalkozó Dél-Kaliforniában, és hálás vagyok az esküdtszéknek, amiért elismerte, hogy a technológiai, félvezető-gyártási, lapkiadási és ingatlan ágazatban tevékenykedő jóhírű üzletember vagyok” – nyilatkozta Cahill. „Nagyon örülök annak is, hogy az esküdtszék véleménye szerint kártérítés illet meg a Paul Edalat által rólam tett számos hamis, rágalmazó kijelentésért.”

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.